The following addons cannot be used, because your plan has expired. To renew your subscription, please visit our website.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır? - Furkan Hastanesi

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

21.05.2021
1.491
Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?
REKLAM ALANI

Göz kapağı estetik operasyonu ile yapılan işlemler genellikle lokal anestezi veya sedasyon ismi verilen genel anestezi yöntemleri ile yapılır. Bu işlemler ile sarkan kapak kısmı tespit edilir ve fazla olan kısım ameliyat ile alınarak çok kısa süren bir işlem ile tamamlanır. Göz kapağı ameliyatı sayesinde bakışlardaki yorgunluk ve göz kapağındaki sarkık görünüm de azalmış olur. Ancak son zamanlarda günümüz teknolojilerinden yararlanıp plazma enerjisini kullanarak lazer tedavisi daha sık uygulanır.

Hastanın operasyondan önce en az bir hafta kan sulandırıcı ilaç içmemesi gerekir. Yeşil çay gibi bitki çayları da insan vücudunda kan sulandırıcı etki yapabilir. Bu yüzden dikkat edilmesinde fayda vardır. Üst göz kapağı ve alt göz kapağı olarak ameliyat iki farklı şekilde gerçekleşebilir.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Yapılabilir Mi?

Göz kapağının ameliyat olmadan düzeltilmesi artık günümüz gelişen teknolojisi ile mümkündür. Özellikle kişinin gözünde oluşan sarkmalardan dolayı gözde ağırlık meydana gelebilir ve görme bozukluklarının ortaya çıkmasını sağlayabilir. Gözler, şüphesiz ki yüzümüzün en dikkat çeken bölgesidir. Aynı zamanda insanın yaşını belli eden ilk yer göz bölgesi olduğu için oldukça büyük önem taşır.

Göz estetiği sayesinde göz ve göz çevresinde kendini gösteren kırışıklıklardan, yorgun görünümden lazer tedavisi ile çok kısa süren bir işlem ile kurtulmak mümkündür. Sadece 30 ile 40 dakika arasında süren bir işlem sonucunda çok daha genç ve sağlıklı bir bakışa sahip olunabilir. Son dönemlerde lazerli göz kapağı ameliyatına büyük ilgi oluşmuştur. Ağrısız ve acısız bir çözüm yolu olmasından dolayı bu yoğun ilginin giderecek artacağı tahmin edilen konular arasındadır.

Göz çizdirme ameliyatı nasıl yapılır? Yazısını inceleyebilirsiniz.

Göz Kapağı Ameliyatı Neden Yapılır?

goz kapagi ameliyatina sebep olan durumlar

Göz kapağı ameliyatının yapılma sebebi kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Göz kapağı, alt ve üst kısım olmak üzere iki ayrı dokuya sahiptir. Üst göz kapağı sürekli hareket halindedir ve sürekli göz önünde bulunan bir dokudur. Göz kapağı sorunlarının hepsi lazer tedavisi ile sorunsuz ve aynı zamanda acısız olarak çözülür. Kısa sürecek bu tarz operasyonlar sayesinde ilerde kişiye sorun olacak rahatsızlıklardan kurtulmak mümkündür.

Görme yeteneğini engelleyecek ya da yaşlı görünmenize neden olacak sorunlardan kurtulma imkanı bu ameliyat ile sağlanır. Göz kapağı estetiğinin bazı uygulama nedenleri şu şekildedir:

  • Doğuştan olan göz kapağı düşüklüğü problemi
  • Üst göz kapağının işlevini yitirmesi
  • Yaşlılıktan dolayı ortaya çıkan kırışıklık ve sarkmalar
  • Göz çevresinde meydana gelen kırışıklıklar

Üst Göz Kapağında Yaşlanma Nasıl Anlaşılır?

Göz kapağının üstündeki yaşlanma belirtisi göz kapağındaki bolluk ile başlar. Yüzdeki yaşlanma bulgularından bahsederken yüz bir bütün olarak düşünülmelidir. 30 yaşını geçen kişilerin alın ve kaşlarda aşağı doğru yer değiştirme görülür. 50 yaş ve üstü olan kişilerde üst göz kapağındaki kasların incelir ve göz çukurundaki yağ yastıkçıklarında belirginleşme meydana gelir. Bu doğal süreç genetik olabildiği için bazı kişilerde daha erken yaşlarda belirginleşir. Kaşları gençlikten beri düşük olan kişiler buna örnek olarak verilebilir.

Alt Göz Kapağında Yaşlanma Nasıl Anlaşılır?

Alt göz kapağındaki yaşlanma belirtilerinin yanaklar ile ilişkili olduğu söylenebilir. 40 ve üstü yaşlarda yanaktaki yağ dokusu yer çekiminin de etkisinden dolayı aşağı doğru yer değiştirir. Bu durum alt göz kapağı altında çöküntü ve ağız kenarındaki gülme çizgilerinde belirginleşme ile ortaya çıkar. Alt göz kapağı derisinin inceldikten sonra alt göz kapağı çevresi kaz ayağı dediğimiz çizgiler gözle görülür bir hal alır. 50’li yaşlarda alt göz kapağı kasları daha çok zayıfladığı için belirginliği artmış olur. Göz kapağı ameliyatı ile düzeltmek mümkündür.

Üst Göz Kapağı Ameliyatına Nasıl Karar Verilir?

Üst göz kapağı ameliyatı kararı doktorun fiziki muayenesinden sonra verilir. Göz kapak hareketleri değerlendirilir ve herhangi bir asimetri olup olmadığı tespit edilir. Bu tespitten sonra kaş seviyesi minimal aşağıda olan kişilere ameliyat öncesi botox uygulanarak üst göz kapakları tekrar incelenir. Göz kapaklarında bolluk hala varsa üst göz kapağı estetiği uygulanır. Eğer kaşlarda düşme belirgin ise ve alında derin çizgilenme varsa endoskopik kaş ve şakak germe işlemleri uygulanabilir.

Alt Göz Kapağı Ameliyatına Nasıl Karar Verilir?

Alt göz kapağı ameliyatı kararı birkaç işlemden sonra verilir. Yaşlanmayı yanaktaki yaşlanma ile birlikte değerlendirmek önemlidir. Çoğunlukla 40’lı yaşlardan sonra insanın yanak dokusu aşağı doğru yer değiştirebilir. Bu durumda endoskopik cerrahi ile yanak dokusunun yukarı alınması işlemi yapılır. Bu işlemden hala alt göz kapağında bolluk ve alt göz kapağı yağ yastıkçıklarında belirginlik varsa göz kapağı ameliyatı kısa süre içerisinde yapılır.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

dikkat edilmesi gerekenler goz kapagi ameliyati sonrasi

Ameliyat bittiği zaman uyulması gereken bazı kurallar vardır. Bu kurallar kişinin sağlık durumu için önemlidir. Ameliyattan sonra göz kapaklarını örten bantlar yapıştırılır. Bunlar görmeyi engellemez. Göz çevresine ameliyat sonrası ödemi kontrol etmek amacıyla düzenli aralıklar ile soğuk uygulaması yapılır. Bu önlemlere rağmen, göz çevresinde şişlik ve morluk görülebilir.

Bu şişlik ve morluklar ilk günlerde artsa da sonradan azalmaya başlar. Erken dönemde doktorun önerdiği kreme başlamak morlukların daha çabuk geçmesini sağlar. Özellikle ameliyattan hemen sonra göz kapaklarını örten bantlar üzerinde sızıntı ve az da olsa kanama görülebilir.

Katarakt ameliyatı nasıl yapılır? Yazısına da göz atabilirsiniz.

Göz Kapağı Ameliyattan Sonra Ciltte İz kalır Mı?

Ameliyattan sonra bölgede iz oluşumu günden güne azalır. Üst göz kapağı ve alt göz kapağında veya kirpiklerin altında, ince çizgiler oluşabilir. Göz çevresinde bu durum bazen daha uzun sürebilir. Göz kapağı derisi ince yapıda olduğu için deride oluşan izi 1 yıldan sonra ayırt etmek baya zorlaşır. Bazı durumlarda göz kapağı ameliyatı sonrası göz çekikliği oluşabilir. Bu ilk haftalarda daha sık rastlanılan bir durumdur ve günden güne azalır.

REKLAM ALANI
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.